Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en onze marketinginspanningen te ondersteunen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

De ondersteuning van zelfstandigen in België is ondermaats.

Een ondernemingsnummer en BTW nummer aanvragen gaat gemakkelijk maar daarna sta je er vaak alleen voor.

Je weet dat je een wettelijk geldige boekhouding moet bijhouden en om de zoveel tijd BTW aangiftes moet indienen, belastingaangiftes moet invullen, voorafbetalingen van belastingen moet uitvoeren, … maar niemand zal je hieraan herinneren. Dit moet je zelf in het oog houden.

Daarom ga je opzoek naar een boekhouder. Je stuurt e-mails naar boekhouders maar zij hebben een klantenstop of sturen zelfs geen antwoord terug. Boekhouders hebben vaak geen interesse om zelfstandigen te helpen. De boekhouding van een BV of NV in orde houden levert immers meer winst op.

De wetgever heeft echter geen compassie: je bent een aangifte vergeten in te dienen of deze is verkeerd? Dat is dan direct een boete.

Ontdek  Cashaca

Wij bij Cashaca vinden net dat ondernemerschap moet worden aangemoedigd en een goede ondersteuning verdient. Daarom werd Cashaca.be meer dan 10 jaar geleden opgericht om zelfstandigen toe te laten zelf hun boekhouding te voeren.

Met Cashaca kan iedere zelfstandige in België zelf, op een eenvoudige manier, zijn boekhouding 100% in orde houden. Door boekhoudjargon te vermijden en te focussen op mooie, overzichtelijke invoerschermen is Cashaca ideaal geschikt om zonder dure boekhouder te werken.

Met Cashaca voer je een vereenvoudigde boekhouding. Dit is de eenvoudigste vorm van boekhouden voor zelfstandigen met een omzet lager dan 500.000 euro. Via deze vorm van boekhouden volstaat het jouw verkopen en aankopen in Cashaca te registreren.

Daarna doet Cashaca al het werk: jouw BTW aangiftes en resultatenrekening worden automatisch voor jou opstelt. Verder sturen wij een herinnering bij elke deadline die dreigt te verstrijken.

Als Cashaca gebruiker sta je er als zelfstandige niet alleen voor! Weet je niet goed hoe een specifiek aankoop of verkoop correct op te nemen in jouw boekhouding dan helpen we je graag verder via onze gratis fiscale hulplijn.

Wij willen niet zomaar een software zijn maar wel een totaaloplossing om zorgeloos wettelijk in orde te zijn met al jouw fiscale verplichtingen!

Peter Loomans,
Zaakvoerder Cashaca software