aftrekbare beroepskosten zelfstandigen

Internet

Uw kantoor is niet bij u thuis gelegen is

In dat geval mag je er vanuit gaan dat de internetverbinding op kantoor enkel voor zakelijk gebruik is en kan u 100% van deze kosten aftrekken. Ook de BTW kan u 100% terugtrekken.

Zoals steeds heeft u wel een geldige factuur met vermelding van uw BTW nummer nodig indien u de BTW wilt terugtrekken.

Thuiskantoor

Als u een deel van uw woning gebruikt als kantoor voor uw zelfstandige activiteiten zijn een deel van de internetkosten aftrekbaar. Het deel dat u mag aftrekken houdt verband met het aantal dagen per week dat u thuis werkt. Werkt u bijvoorbeeld 2 dagen per week vanaf thuis dan kan u 2/7 = ~29% van uw internetkosten als beroepskosten aftrekken. Werkt u 5 dagen per week van thuis dan wordt dit 5/7 = ~ 72%.

Bovenstaande berekening maakt duidelijk dat meer dan 75% van internetkosten aftrekken vragen zal oproepen bij een controleur en u dit beter niet doet.

Let op, theoretisch kan u de BTW op deze kosten volgens hetzelfde percentage terugtrekken. Maar hiervoor heeft u dan wel een factuur nodig welke uw BTW nummer vermeld. Indien u zo'n factuur niet heeft dan kan u de BTW niet terugtrekken.

Contacteer onze gratis fiscale hulplijn

Nog vragen? Als Cashaca gebruiker kan je onze gratis fiscale hulplijn contacteren en één van onze adviseurs helpt jou snel verder!