aftrekbare beroepskosten zelfstandigen

Douane & invoerrechten

Wanneer u goederen koopt in landen die buiten de EU gelegen zijn dan zullen deze goederen geïmporteerd worden en via de douane gaan. Zelf zal u hier typisch niet bij betrokken zijn en de vervoersmaatschappij (denk TNT, FedEx, ...) zal deze administratie voor jou afhandelen.

Hier zijn wel kosten aan verbonden. De vervoersmaatschappij zal een vergoeding voor haar werk vragen. Verder zal de douane ook kosten, invoerrechten en BTW op de geïmporteerde goederen aanrekenen die de vervoermaatschappij in jouw naam zal voorschieten.

Naast een factuur van jouw buitenlandse leverancier voor de aankopen van de goederen zal je dus een bijkomende factuur van de vervoermaatschappij ontvangen. De aftrekbaarheid van deze factuur is gelijk aan de aftrekbaarheid van de goederen die je aankocht. Deze extra kosten kunnen immers aanzien worden als deel van de totale aankoopkosten van de goederen.

Contacteer onze gratis fiscale hulplijn

Nog vragen? Als Cashaca gebruiker kan je onze gratis fiscale hulplijn contacteren en één van onze adviseurs helpt jou snel verder!