aftrekbare beroepskosten zelfstandigen

Bloemen

Bloemen om je kantoor op te fleuren zijn volledig aftrekbaar

Bloemen die je aankoopt om je kantoorruimte en andere werkruimtes op te fleuren zijn volledig aftrekbaar als een beroepskost in jouw boekhouding. Ook de BTW op deze aankopen kan je volledig terugtrekken. Ook bloemen voor jouw kantoorruimte thuis zijn volledig aftrekbaar.

De verleiding bestaat om deze aftrekpost "creatief" te gebruiken. Let hier toch mee op: als je nooit bloemen koopt voor jouw kantoor en op valentijn opeens wel eenmalig dan gaat een controleur vragen stellen of deze bloemen wel degelijk voor jouw kantoor bedoeld waren.

Bloemen zijn slechts 50% aftrekbaar voor receptie en onthaalruimtes

Als de bloemen niet bedoeld zijn om je eigen kantoor op te fleuren maar wel onthaalruimtes dan zijn deze net als andere onthaakosten slechts 50% aftrekbaar. Onthaal kosten zijn kosten die je maakt om externe relaties te ontvangen en te vermaken. Denk dus bv. aan een receptieruimte waar verder niet gewerkt wordt of aan een wachtzaal.

Contacteer onze gratis fiscale hulplijn

Nog vragen? Als Cashaca gebruiker kan je onze gratis fiscale hulplijn contacteren en één van onze adviseurs helpt jou snel verder!