Door op "Alle cookies accepteren" te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en onze marketinginspanningen te ondersteunen. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Gratis BTW nummer activeren

Starten als zelfstandige? Wij kunnen jouw BTW nummer gratis activeren

Om te starten als zelfstandige moet je drie formaliteiten in orde brengen

1. Kruistpuntbank van Ondernemingen (KBO) : 101 euro

Je moet je inschrijven in de Kruistpuntbank van Ondernemingen (KBO). De kosten voor deze inschrijving zijn wettelijk vastgelegd en dit is steeds 101 euro in 2023. Na deze inschrijving ontvang je een ondernemingsnummer. Het aanvragen van een ondernemingsnummer kan je zelf doen via een ondernemingsloket of wij kunnen jou daar bij helpen.

2. Aanvragen BTW-nummer : wij doen dit gratis voor u

Met je ondernemingsnummer kunnen wij aan de slag. Wij contacteren de btw-administratie om dit nummer te laten activeren als jouw btw-nummer. Ondernemingsloketten bieden deze dienst ook aan maar vragen daar tussen de 70 en 80 euro voor. Wij kunnen dit volledig gratis voor jou doen!

3. Aansluiten bij sociaal secretariaat

Het sociaal secretariaat zal jou elk kwartaal een afrekening bezorgen van de sociale bijdragen die je als zelfstandige moet betalen. In ruil voor de dienstverlening van een sociaal secretariaat betaal je hen een bepaald percentage “beheerskosten” op je verschuldigde bijdragen aan sociale lasten. Deze beheerskosten schommelen tussen de 3,05% en 4,25 %.

Eens je een sociaal secretariaat gekozen hebt kan de eerste jaren niet meer wijzigen. De foute keuze kan jou dus veel geld kosten! Wij houden steeds de verschillende sociale secretariaten in de gaten en kunnen jou dus helpen om het goedkoopste sociaal secretariaten te kiezen. De goedkoopste rekenen momenteel 3,05% beheerskosten aan .

Gratis hulp nodig?

We helpen je graag gratis bij al deze formaliteiten. Je zal op deze manier slechts de 101 euro wettelijk kost betalen. Jouw BTW nummer aanvragen doen we gratis. En natuurlijk sluiten we je dan aan bij een sociaal secretariaat met de laagste beheerskosten!

Waarom doen jullie dit gratis?

Laat ons duidelijk zijn: je gaat geen enkele verplichting aan. Indien je na het testen van Cashaca liever een boekhouder gebruikt of Excel of een ander alternatief dan kan je dat zonder problemen doen! Wij doen dit gratis omdat we willen tonen dat Cashaca niet louter een software is maar wel een volledige dienst, met o.a. een gratis fiscale hulplijn, om jouw boekhouding zelf te voeren. Dit doen we reeds 10 jaar voor meer dan 2500 super tevreden klanten.

Voor wie

Boekhoudpakket
voor alle Belgische zelfstandigen.

Start nu met de eenvoudigste boekhoudsoftware speciaal ontworpen voor zelfstandigen die hun eigen boekhouding willen doen.

 Zelfstandige in Hoofdberoep.
 Zelfstandige in Bijberoep.
 Student-Zelfstandige.