cashaca.be

Elektronisch factureren is snel, eenvoudig en efficiƫnt

Door het versturen van facturen bespaart u natuurlijk de kost van papier, envelop en postzegel. Belangrijker is echter dat u sneller betaald wordt. De klant ontvangt sneller zijn factuur en kan sneller betalen waardoor de uitstaande kredieten verminderd worden.

Bewaren

Je moet volgens de Belgische wetgeving facturen 7 jaar bijhouden en kunnen voorleggen bij een eventuele BTW of belastingcontrole. Om je leven gemakkelijker te maken staat de Belgische wetgever toe dat facturen enkel nog maar elektronisch bewaard worden. Als onderneming bespaar je trouwens het meest als je alle facturen elektronisch bewaart, zowel binnenkomende als uitgaande facturen. Papieren facturen kun je heel makkelijk inscannen. Ook is het toegestaan om de facturen in de "cloud" te bewaren.

Bewaar oplossingen

U hoeft geen IT-specialist te zijn om te e-factureren. Voor iedere zelfstandige of onderneming bestaat er een oplossing. Aangezien u de facturen 7 jaar moet bijhouden is het wel af te raden deze enkel op de vaste schijf van uw computer op te slaan. Op 7 jaar tijd durft een vaste schijf al wel eens stuk te gaan. De meest veilige en ook meest praktische oplossing is online een backup bij te houden.

De online Cashaca boekhoudsoftware voor zelfstandige laat toe dat u de facturen als attachment aan een boekingen vasthangt. Zo worden niet alleen uw binnenkomende en uitgaande facturen veilig opgeslagen maar zijn zij ook snel terug te vinden. Cashaca zorgt ervoor dat elke opgeslagen factuur op verschillende servers tegelijk wordt opgeslagen zodat bij een mogelijk defect er nooit iets verloren kan gaan. Hiervoor wordt samengewerkt met Amazon die een betrouwbaarheid van 99.999999999% garanderen. (het aantal 9s na de komma is niet verzonnen!)