cashaca.be

Wanneer u inkomsten via Google Adsense ontvangt als zelfstandige zal u deze moeten opnemen in de BTW aangifte. Een kleine complicatie hierbij is dat Google in Europa zijn diensten aanbiedt vanuit Ierland en niet vanuit België. Dit noemt men in de BTW administratie een intracommunautaire dienst.

Praktisch betekent dit dat je Google geen BTW moet aanrekenen. De BTW wordt "verlegd" naar Google. Google zal zelf instaan voor de betaling van de verschuldigde BTW aan de Ierse autoriteiten.

Hierdoor moet de BTW aangifte voor deze inkomsten anders gebeuren dan voor uw inkomsten van Belgische klanten.

  • rooster 44: ontvangen inkomsten van Google tijdens het kwartaal
  • U neemt de inkomsten in geen enkel ander vak op

Bovendien moet je deze “verkoop” aan Google ook opnemen in de Intracommunautaire opgave.

Voor gebruikers van het Cashaca boekhoudpakket hebben wij deze boekingen voorgeprogrammeerd. U neemt de Adsense inkomsten op in uw boekhouding zoals al uw andere inkomsten en wij zorgen dat de BTW aangifte correct gebeurt.

Nog geen gebruiker van Cashaca? U kunt nu Cashaca 2 maanden gratis uitproberen. Daarna kan u Cashaca verder blijven gebruiken voor slechts €19/maand.

Cashaca is een eenvoudig boekhoudpakket speciaal gericht op zelfstandigen in hoofd- en bijberoep zodat u zonder boekhouder en tegen een lage kost verder geholpen bent.